aktualizováno: 23.02.2024 19:13:43

VÍTÁME VÁS - Chovatelská stanice N O V A R O

2010

 

31.12. Silvestr na cvičáku
       
všechny fotky jsou zde

 
30.12. na procházce
 
 
26.12. na cvičáku
           

více fotek zde
 
25.12. procházka ke koním
       
ŠTĚDRÝ DEN
 
       
 
5.12. Jessica Vini Boramo Sole - Internationale Hundeausstellung Wels
 
4.12. výborná1 CACA res.CACIB - rozhodčí Mag. Dr. Schimpf Otto
 
5.12. výborná1 CACA - rozhodčí Beradze Iuza
 
Moc moc děkujeme manželům Babicovým, kteří se o Jessinku po celé dva dny vzorně starali a díky perfektnímu předvedení má Jessinka tyto tituly. Také musím poděkovat Fiebiger Susanne, která se ujala Jessinky při zadávání titulu CACIB. Susanne sehr dankbar!
 
   
holky Badrias a Jessinka
 
 
 
4.a 5.12. o tomto víkendu jsem měla být na výstavě v Rakousku
Bohužel kvůli zdravotním potížím jsem Jessinku v sobotu ráno předala naší kamarádce Adrianě a já zůstala domasad. Vláďa s Assinkou také ráno odjeli na trénink a seminář do Brna a tak jsme zůstali s Vládínkem sami jen s Díem a Cipískem. A samozřejmě ještě s Tarou. V poledne přijela Katka ze Všeminy, kterou s nadšením vítal Cipísek i Dío. Pracuje tam s přítelem od minulého týdne na ranči.  V neděli ráno jsme Katku a Cipíska vyprovodili na vlak a zase jsme zůstali samisad. Je to hrozné když mám doma jen jednoho psasurprise. Ještě že je u nás na návštěvě alespoň Tarawink
 
          
 
1. a 2.12. přidáno pár zimních fotek
 
 
 
23.11. naše psí smečka se rozrostla
Katka si přivezla z Anglie Jerrynku
        
 
31.10. Díova velmi veselá poslušnost
není co dodatcheeky
       
 
 
30.10. stopy a holčičky Badrias
Jessinka stopa 500 kroků, 1h stará se změnou terénu, čtyři lomy s jedním ostrým, tři předměty. Jessinka šla na stopu s velkou chutí vyšla tak rychle, že mě stopovačka spálila málem ruce. Na ostrém lomu se trošku motala nakonec se chytila, ale dost velké problémy jí dělalo jít šikmo přes řádky. No víme na čem pracovatcheeky!
 
Assinka stopa 150 kroků 10min. stará, zaměřená na předměty. Assinka předměty označuje v sedě, ale občas je pro ni stopa zajímavější než nějaké zdržování na předmětu. Takže u každého předmětu má krabičku s výborným čerstvým hovězímsmiley.
 
     
 
24.10. výcvik poslušnosti na cvičáku
Katka s Cipískem si pocvičila poslušnost a s Jessinkou si to vyzkoušela naše kamarádka Peťka (já jsem velela).
Tara se seznamovala a s Jessinkou jsme udělali pár fotek. Jedna se nám opravdu povedla, když chytala míčeksmiley
 
      
 
22.10. na cvičáku
Překvápko nám udělala Katka, po čtyřech měsících, které strávila v Anglii, se u nás najednou zjevila jako velká voda. Přijela jen na týden, prý aby se potěšila s Cipískemwink. Tak samozřejmě využila příležitosti a já taky a jeli jsme na cvičák. Katka šlápla Jessince stopu (za moc nestála, za to samozřejmě Katka nemohla) a trošku jsme pocvičili a uděli pár fotek.
 
       
 
 
21.10. konečně vykouklo podzimní sluníčko
 
      
 
18.10. procházka s boxerkou
    
17.10. říjnová procházka
 
     
 
9.10. klubová výstava v Kamennom Mlyně
 
Assinka si večer před výstavou poranila na přední noze polštářek, takže jsme se kruhem prokulhaly. Vkruhu snáma byla ještě jedna fenečka, kterou jsme sice porazily, ale kvůli kulhání dostala Assinka velmi dobrou. Zvláštní jen bylo, že v kruhu chodila po třech, ale jakmile z kruhu vyšla, tak bylo po kulhání. Prostě Assinka je herečka a předvádění jí nebaví.
 
  
 
Assinka - VD1 rozhodčí Marlies Werkmeister (D)
 
2.10. stopařský závod ve Zlíně
 
S Jessinkou a Assinkou jsem se zúčastnili stopařského závodu. Bohužel Jessinka kvůli zádům už nemůže moc kousat, tak aby se nenudila jsme začali trošku víc stopovat. Assinka to brala jako trénink socializace (nerada se předvádí na veřejnosti). 
Bohužel s Jessinkou nám to moc nevyšlo. Na poslušnosti shodila metrovku a na stopě se ztratila na třetím lomu. Nicméně poslušnost byla jinak moc pěkná a i stopou jsem byla vcelku spokojená, neočekávala jsem žádný zázrak, nastopovaného jsme toho opravdu moc neměli.
Assinka se moc snažila a tak na svém prvním opravdovém závodě dostala pěkné bodíky jak na stopě tak na poslušnosti. Na stopu poprvé nastoupila na obojku, jelikož pan rozhodčí nepovolil jako postroj záchranářskou dečku. Zpočátku šla trošku nejistě a na konci neoznačila předmět.
 
Assinka - stopa 36 bodů, poslušnost 44 bodů
 
Jessinka - stopa 46 bodů, poslušnost 89 bodů
 
   
   
   
18.9. trénink v lese a v sutinách
nácvik vyhledání osoby
       
více fotek zde a zde
 
5.9. KLUBOVÁ VÝSTAVA
 
Assinka byla úspěšně zbonitována a uchovněna s bonitačním kódem 5A. Na výstavě dostala známku V1 ve třídě pracovní.
 
společné foto s Manuelem Boramo Sole a pražským krysaříkem Dukátem Boramo Sole
 
Assinka se nám zamilovala
 
 
 
28.8. podvečer na cvičáku
 
Assinka poprvé na vysokém žebříku a Dío poslušnost a socializace
 
 
            
 
8. - 15.8. setkání badriánků a přátel na Mlýnkách
 
Assinka má zapsanou ZM, svoji první všestranou zkoušku!
  
Byl to krásný týden, prožitý v Bílých Karpatech se skvělou partou lidí.
Chovatelka našeho Día mne požádala, zda bych se nechtěla zúčastnit setkání, které chce letos uspořádat na Mlýnkách a na konci uspořádat zkoušky a pomoci jí při organizaci výcviku poslušnosti a socializace. Na celý týden pozvala figuranta Jirku Formánka, který se jí osvědčil již z minulého setkání. Nejen, že se výborně osvědčil u mladých a začínajících psů, ale také velmi pomohl při poslušnostech a přípravách na zkoušky ZZO. Zájemců o výcvik bylo tolik, že bychom to sami technicky nezvádli. Při zkouškách nám vypomohl jako pomocník a na závěr skvěle odfiguroval dvě ZM a ZVV1. Jirko velké díky! Velký dík patří i naší překladatelce Olince, velmi nám pomohla při dorozumívání se s německými účastníky setkání a překládala i při zkouškách. Oli moc díky!  Všichni účastníci zkoušku splnili. Jen na příští setkání budeme muset delegovat dva rozhodčí, jelikož už dnes se hlásí víc jak deset zájemců.  
 
Mimo to, že jsme stopovali a kousali, pro naše nejmenší a pro ty, kteří se nepřipravovali na zkoušku, jsme uspořádali "sranda" závod. Nakonec se ho zúčastnili všichni, včetně nás, kteří jsme ho vymýšleli. Disciplíny byly opravdu originální. Např. aportování rohlíku, nebo plazení se psem, což je cvik pro některé psovody naprosto neznámý. Jessinka, která plazení u nohy zvládá velmi dobře, tak nemohla pochopit, proč že se to její panička válí po zemi. Součástí závodu byl také malý parkur, což většinu účastníků také velmi pobavilo.
  
No a ve chvílích volna jsme se smočili v bazénu, který jsme měli k dispozici v areálu. Jeden večer jsme oslavili narozeniny naší chovatelky a páteční večer se slavilo úspěšné splnění zkoušek.
  
 
 
 
k nahlédnutí budou i videa, ale ještě jsem je nestihla zpracovat
 

1.8. procházka a koupání na Mlýnkách

  

video - Cipískův vodní aport

foto zde

31.7. volné odpoledne na cvičáku

Po delší době si Jessinka s radostí zaběhla pár lehčích parkurů. S Assinkou si páneček potrénoval aport a v druhém kole jsem s ní trénovala obíhání plent na balonek. Dío se učil "tunelování"

  

všechny fotky zde

30.7. na stopách

Assinka šla motivačně stopu s pánečkem a Jessince jsem šlápla stopu zaměřenou na lomy. Holky Badriánky, se připravují na zkoušky, tak také pilně stopují. 

Assinka si ještě po stopě párkrát vyběhla pro aport.

fotky jsou zde

27.7. cvičíme, stopujeme, plaveme a koušeme

Po delší přestávce začínáme zase trošku pracovat. S Jessinkou a Assinkou chodíme na stopy, Jessinka kupodivu nic nezapomněla, naopak to vypadá, jako kdyby žádnou přestávku neměla. S Assinkou se učím stopovat spíš já, protože ji chci dovést na zkoušku ZM. Takže musíme také pilně trénovat obrany a na ty je Assinka moc šikovná. S Díem začínáme pomaloučku cvičit poslušnost a dnes jsem ho poprvé vzala na obrany a dvakrát si kousnul do kůžičky. Byl z toho celý nadšený a nechtěl jít z placu. Pro uvolnění bereme holky k řece, kde si mohou u mola zaplavat, pro jistotu je máme na vodítku.

více fotek je zde

       

 video Assinky z obran

  

3.7. na večerní vycházce

více fotek zde

        

 

10.6. když přijdou vedra

   

1.6. pár společných fotek

poslední dobou nás bohužel práce zaměstnává víc, než bychom si přáli a tak si naši pejsci užívají neplánované

prázdniny 

      

více fotek zde

 

15.5. MVP -  SPRINGDUODANUBE Bratislava SK

rozhodčí: Supronowicz PL

Dío se krásně předvedl, ve třídě mladých získal V1 CAJC a na závěr byl vybrán jako Nejlepší mladý pes!

Jako třešnička na dortu, touto výstavou si vyběhal a byl mu přidělen titul

SLOVENSKÝ JUNIOR ŠAMPION!

Díky této výstavě se také Dío nominoval na CRUFT v roce 2011.

   

2.5. Celoštátna výstava psov všetkých plemien CANISBB.SK Banská Bystrica

rozhodčí Fiszdon Katarzyna, PL

Dío získal ocenění V1 CAJC ve třídě mladých, přestože byl hodně unavený. V sobotu absolvoval dlouhou procházku a poprvé si zaplaval v Moravě. Takže celou výstavu prospal. I přesto se v kruhu předvedl a paní rozhodčí se velice líbil. Už se těším až ho uvidí v plné síle, to bude teprv koukat

 

23.4. Jessinka na cvičáku

s Jessinkou začínáme pomalu trénovat a jelikož je zatím vše v pořádku, tak plánujeme v květnu nějakou tu zkoušku     všechny fotky jsou zde

17. a 18.4. speciální výstava v Netolicích

Jessinka získala 1.místo v soutěži Briard roku ve výkonu / fena

s Díem jsme pro ni převzali pohár 

 

Dío získal na výstavě výbornou 2  

 

více o výstavě najdete zde

 

10.4. Národní výstava v Ostravě

rozhodčí Dostál Jaromír, Ing. DrSC.

ve třídě mladých, získal Dío ocenění V1 CAJC a Nejlepší mladý pes plemene

Náš velký dík posíláme majitelům AttreieCassanovi manželům Plainerovím, u kterých jsme přespali. Skvěle se o nás postarali. Libuško a Laďo DÍKY

více o velkém úspěchu chovatelské stanice Badria´s Darling  v Ostravě najdete zde

  

více fotek zde

 
3.- 5.4. velikonoční víkend
Letošní velikonoce jsme strávili v Manětíně v západnich čechách u bratránka Jiřího a Janičky, kteří byli výbornými průvodci po okolních památkách a zajímavostech jako byl například skvělý pivovar Chyše.
 
 
Husova kazatelna nad Žemličkovou Lhotou na Petrovicku
 
 
Rabštejn, klášter servitů a zřícenina hradu
    
karlštejnsko
   
hrad Karlštejn
 
 

 

27.3. Národní výstava v Nitře - NITRACANIS

známka výborná 1. CAJC posudek
 
Naše první výstava ve třídě mladých dopadla výborně, paní rozhodčí se Dío velmi líbil, nemohla se na něj vynadívat, prý excelentní mladý pejsek.
   
Jessinka jela jako podpora, titul šampion SK, už má. Díova sestřička Diane, získala také známku V1. CAJC 

23.3. jarní procházka

       

doma na houpačce

 

19.3. Dío si vyzkoušel na cvičáku kladinu a skokovou překážku 

všechny fotky jsou zde

 

   

 

18.3. na cvičáku s kamarádem Ailou

prošly jsme se kolem řeky Moravy a Jessinka s Assinkou neodolaly a vykoupaly se, Dío šel do vody jen po prsa, prý ještě není dost vyhřátá i Ailo si smočil pacinky. 
 
  
  
 
 
28.2.- 6.3. lavinové soustředění v Karlovicích u Bruntálu

V neděli po obědě jsme vyjeli směr Bruntál, tentokrát bez Oskárka. Zůstal doma a hlídal Katku s Cipískem. Počasí nám bohužel moc nepřálo takže se laviny trénovat opravdu nedaly. A tak Vláďa s Assinkou využili krásných terénů ke stopám a plácku před pensionem k tréninku poslušnosti. Já s Diem a Jessinkou jsme to pojali jako dovolenou, chodili jsme na procházky a socializovali jsme se (s Díem). Asi dvakrát jsme trošku pocvičili poslušnost.

fotky den první a druhý, třetí a čtvrtý, pátý a šestý

               

21.2. konečně se na nás usmálo sluníčko

všechny fotky zde

Jessinka, Dío a kamarád Ailo

         

20.2. když se doma odpočívá

    

všechny fotky zde

 
19.2. stále si užíváme sněhu

       

všechny fotky jsou zde

 
16.2. dnes nás navštívil náš kamarád Ailo

s Díem si pohráli na procházce

       

a doma se mu nejvíce věnovala Assinka, asi se nám zamilovala

     
 
 
6.2. výlet na Radějov
v neděli dopoledne jsme s dětmi a některými chlupatci vyrazili na sjezdovku v Radějově. Děti jsme nechali na svahu a já s Díem a Jessinkou a Vláďa s Assinkou jsme šli na procházku do lesa a k oboře. Využili jsme volného parkoviště k menšímu tréninku poslušnosti a Assinka si štěkla na páníčka.
 
              

všechny fotky jsou zde

 
 
10.1. NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ OLOMOUC

rozhodčí paní Mgr. Božena Ovesná

Jessinka nám udělala velkou radost, získala V1 CAC a tak si můžeme zažádat o titul ŠAMPION CZ, za předvedení moc děkuji Rii Babicové

Assinka nám v prosinci začala trošku hubnout a také přesrťovat a tak nám paní rozhodčí dala VD1 ve zřídě otevřené, ale utěšila nás, fenečka je jinak moc hezká a jakmile se zase nasrstí a přibere, bude na výbornou

Dío dostal známku VN1 ve třídě dorostu a paní rozhodčí se moc líbil

bohužel fotit se nám moc nedařilo

 

 
9.1. zimní procházka na Radějově

všechny fotky zde

         
 
1.1. první den v roce 2010 jsme se nastartovali menším tréninkem na cvičáku

více fotek zde